OS Országos Sajtószolgálat
2020. október 21. szerda
Ismertető


2020. szeptember 11., péntek 13:06

A Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS) közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 11., péntek (OS) - Ezen a hétvégén négy napon át tart a JUDAFEST, a zsidó kultúra ünnepe: rendhagyó módon az egészségmegőrzés érdekében a  virtuális térben 37 programmal

        "Az idei, 13. Judafest nem az utcán hömpölygő tömeg nagyságával nyújt maradandó élményt, hanem programjainak sokszínűségével, amelyben 25 partnerünk segít." mondta Kenesei Marcell, a programot szervező JCC Budapest - Bálint Ház új igazgatója.
     A programok között lesz koncert, zsidó Budapest városnézés, film és színház, tánc és mozgás. Rejtő Jenő rajongóinak különösen érdemes végig-pörgetni a programot, de akiket az Újlipótváros titka, a Teleki tér asszonyai vagy a legendás piacok és hírhedt kereskedők érdekelnek, szintén tudnak a programból csemegézni.
Lesz közös szombatfogadás és esti mese, Havdala és istentisztelet. Lesznek izgalmas vallás-, társadalom és irodalomelméleti beszélgetések (pl. részvétel és közösség, Fischer Anni muzsikusportré, Pulitzer, zsidó családtörténetek, őszi nagyünnepek, Talmud).
     Lehet kérdezni rabbitól, kincset keresni a Várban és a zsidó negyedben, és megnézni az új botlató-kövek elhelyezését. Nem marad ki a meghatározó vonzerő, a gasztró sem, amiben az idén Steiner Kristóf segít.
     Az ifjú tudósoknak pedig a mesén és játékon túl online lehet majd Kémcső Jenővel és Spatula Sárával kísérlezetni.
     A részletes program megtalálható a Judafest web és Facebook oldalán.
     A Judafest az American Jewish Joint Distribution Committee által alapított MAZS Alapítvány támogatásával jön létre.

     Kiadó: Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.