2020. október 21. szerda

2020. szeptember 11., péntek 13:06

A Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS) közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 11., péntek (OS) - Ezen a hétvégén négy napon át tart a JUDAFEST, a zsidó kultúra ünnepe: rendhagyó módon az egészségmegőrzés érdekében a  virtuális térben 37 programmal

"Az idei, 13. Judafest nem az utcán hömpölygő tömeg nagyságával nyújt maradandó élményt, hanem programjainak sokszínűségével, amelyben 25 partnerünk segít." mondta Kenesei Marcell, a programot szervező JCC Budapest - Bálint Ház új igazgatója.
     A programok között lesz koncert, zsidó Budapest városnézés, film és színház, tánc és mozgás. Rejtő Jenő rajongóinak különösen érdemes végig-pörgetni a programot, de akiket az Újlipótváros titka, a Teleki tér asszonyai vagy a legendás piacok és hírhedt kereskedők érdekelnek, szintén tudnak a programból csemegézni.
Lesz közös szombatfogadás és esti mese, Havdala és istentisztelet. Lesznek izgalmas vallás-, társadalom és irodalomelméleti beszélgetések (pl. részvétel és közösség, Fischer Anni muzsikusportré, Pulitzer, zsidó családtörténetek, őszi nagyünnepek, Talmud).
     Lehet kérdezni rabbitól, kincset keresni a Várban és a zsidó negyedben, és megnézni az új botlató-kövek elhelyezését. Nem marad ki a meghatározó vonzerő, a gasztró sem, amiben az idén Steiner Kristóf segít.
     Az ifjú tudósoknak pedig a mesén és játékon túl online lehet majd Kémcső Jenővel és Spatula Sárával kísérlezetni.
     A részletes program megtalálható a Judafest web és Facebook oldalán.
     A Judafest az American Jewish Joint Distribution Committee által alapított MAZS Alapítvány támogatásával jön létre.

Kiadó: Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS)