OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2020. szeptember 11., péntek 14:15

A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 11., péntek (OS) - Nettó nulla karbonkibocsátású épületek a társadalomért, a bolygóért és a gazdaságért. E céllal szervez idén programokat a Nemzetközi Zöld Építés Hetéhez csatlakozva a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC). A Nemzetközi Zöld Építés Hetét már sokadik alkalommal rendezi meg World Green Building Council, melynek hazai tagszervezete, a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) is csatlakozik. A hazai programok védnöke René Van Hell, a Holland Királyság Nagykövete.

    A hazai rendezvények középpontjában 2013 óta a jó gyakorlatok megmutatása áll. Idén az érdeklődők 15 megvalósult zöldépületet nézhetnek meg az ingyenes Green Walk (Zöld séta) keretében. Máskor ezek az épületek nem látogathatók.

Online Green Talk (Zöld beszélgetés) keretében a holland érdekeltségű Footprint cég mutatja be azt az építőanyagot, amely a beton karbonsemleges alternatívája lehet a jövőben.

Félnapos, személyes WELL Building Standard™ Workshop-ra várja a HuGBC főként az irodai ingatlan tanácsadókat.

Igyenes virtuális Green Walk keretében látogathatnak el az érdeklődők hazánk egyetlen klímasemleges szálláshelyére, az Irota Ecolodge-ba a Cserehát szívébe.
Az érdeklődők bővebb információhoz juthatnak a HuGBC hivatalos weboldalán a Rendezvények menüpont alatt.

     Kiadó: Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.