OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. szeptember 11., péntek 16:58

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 11., péntek (OS) - A maszkviseléssel kapcsolatos bírságokról dönt hétfőn a rendkívüli Fővárosi Közgyűlés

    A héten szigorító intézkedéseket hozott a BKK a járataikon történő maszkviseléssel kapcsolatban. 8000 forintra – a pótdíj összegére – büntethető az az utas, aki nem visel orrot és szájat eltakaró maszkot vagy sálat utazás közben, őt az ellenőrök le is szállíthatják a járműről.

Ezen az intézkedésen felül a főpolgármester összehívta hétfőre a Fővárosi Közgyűlést, amelyen a napirendi pontok között szerepel, hogy a mozikban és színházakban, valamint a hasonló intézmények zárt tereiben, továbbá a piacokon, boltokban, a társasházi közgyűléseken legyen kötelező az orr- és szájnyílást eltakaró maszk használata.

A javaslat szerint, ha ezekben az intézményekben, helyszíneken valaki nem megfelelően vagy egyáltalán nem visel maszkot, akkor 15 ezer forintig terjedő helyszíni bírsággal sújtható. A tulajdonos pedig 50 ezer forintig terjedő közigazgatási bírságot kaphat. A közigazgatási bírságot Budapest főjegyzője bejelentés és ellenőrzés alapján, a helyszíni bírságot a közterületfelügyelet munkatársai szabhatják ki. Ha a közgyűlés elfogadja a főpolgármester javaslatait, akkor a bírságolási szabályok már jövő hét péntektől életbe léphetnek. A BKK járatain a pótdíj mértékével történő büntetés már érvényben van.

A Fővárosi Önkormányzat felhívja a figyelmet, hogy a nem megfelelő maszkviselés, vagyis például az orr szabadon hagyása is a szabályok megszegésének minősül.

Főpolgármesteri Hivatal

     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.