OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2020. szeptember 14., hétfő 10:52

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 14., hétfő (OS) - Az orbáni Magyarországon már a gyümölcsfogyasztás is elérhetetlen luxus lett

        Egyre kevesebb ember tudja mára megvásárolni a friss gyümölcsöket: legfrissebb statisztikai adatok szerint az élelmiszerárak éves szinten átlagosan 7,9 százalékkal nőttek, ám a friss gyümölcsök 46%-kal kerülnek többe. A brutális emelkedés miatt a szegények, nyugdíjasok, nagycsaládosok már képtelenek megvenni a kora őszi, friss gyümölcsöket.
     A Demokratikus Koalíció szerint felfoghatatlan, hogy Magyarországot annyira lepusztította az Orbán-kormány, hogy egy kiló szilvát vagy almát sem tudnak sokan megfizetni. Alapvetően fontos lenne, hogy friss gyümölcsökkel, zöldségekkel segítsük az immunrendszerünk működését a kora őszi időszakban, különösen a mai járványos időszakban, de ilyen árak mellett ez sokak számára képtelenség. Mi, európai magyarok figyelmeztetünk: az Orbán-rezsimnek semmit sem számít a magyar emberek egészsége, szó nélkül végignézik, hogy luxus lett a bevásárlás.

Barkóczi Balázs
a DK szóvivője

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.