OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. szeptember 14., hétfő 12:35

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 14., hétfő (OS) - A Fidesz százmilliárdokat osztogat az oligarcháknak miközben a magyarok a munkanélküliségtől rettegnek

        A GKI Gazdaságkutató Zrt. felmérése szerint a magyarok egyre jobban félnek a munkanélküliségtől, ami sajnálatos módon nem meglepő mivel millióknak romlik az élethelyzete. Az Orbán-kormány elkésett és szűkmarkú intézkedései miatt ugyanis csúcsot döntött a magyar gazdaság visszaesése, elszabadult az infláció, 400 ezren vannak munka nélkül, 200 ezer család pedig semmilyen ellátást nem kap. Magyarország a szociális válság felé halad.
     Mindez az egyenes következménye annak, hogy a Fidesz válságkezelés címén csak az oligarcháinak a zsebét tömi, miközben a nehéz helyzetbe került munkavállalókat cserben hagyja.
     Meg kell akadályozni a megélhetési válság elmélyülését, ezért az MSZP elkészítette az emberek védelmét szolgáló ötpontos védelmi csomagját.
     Az MSZP azt javasolja, hogy a kormányzat 80%-ban vállalja át a munkavállalók bérét! Növeljék meg a munkanélküli ellátás összegét minimum nettó havi 100 ezer forintra és hosszabbítsák meg az idejét 3-ról 9 hónapra!
     Meg kell emelni a nyugdíjakat 6,5%-kal a svájci indexálás szerint, fel kell zárkóztatni az alacsony nyugdíjakat, és nyugdíjkiegészítést kell adni a nyugdíjasoknak most!

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.