OS Országos Sajtószolgálat
2020. szeptember 29. kedd
Ismertető


2020. szeptember 14., hétfő 12:53

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 14., hétfő (OS) - A DK törvényjavaslatot nyújt be, hogy teljes fizetést kapjanak azok a szülők, akiknek a gyerekeit járvány miatt hazaküldték az iskolákból

        Az Orbán-kormány a tavaszi időszak után ismételten magára hagyta a szülőket, a munkavállalókat, akik semmilyen érdemi segítségre nem számíthatnak ebben a rendkívül nehéz helyzetben. Mivel a kormány nem készítette fel az oktatást a járvány második hullámára, egyre több iskolából érkezik olyan hír, hogy osztályokat vagy akár egész évfolyamokat kell karanténba helyezni. Ez nem csak a gyerekek számára jelent gondot, hanem a szülők számára is, hiszen otthon kell maradniuk a gyerekkel. Ebben az esetben csak táppénzt vehetnek igénybe, amit csak néhány napra vehetnek igénybe. A Demokratikus Koalíció ezért törvényjavaslatot nyújt be a gyermekükkel otthon maradó szülők védelmére.
     A Demokratikus Koalíció által benyújtott törvényjavaslatban alapján a szülőt, amíg a gyermek járványügyi intézkedés miatt nem tud iskolába, óvódába járni, addig távolléti díj, tehát teljes fizetés illeti meg. Másrészt a szülőt felmondási védelem is megilleti, azaz nem lehet kirúgni azért, mert a gyermekére vigyázott. Nem kerülhet egyetlen szülő sem azért lehetetlen helyzetbe, mert otthon kell maradnia a gyerekekkel.

Arató Gergely
a DK frakcióvezető-helyettese, elnökségi tagja, oktatási szakpolitikusa

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.