OS Országos Sajtószolgálat
2020. szeptember 29. kedd
Ismertető


2020. szeptember 14., hétfő 16:26

Bencsik János független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 14., hétfő (OS) - Több pótszabadságot a gyermekükkel otthon maradó szülőknek!

    Az őszi iskolakezdés óta sok szülő keresett meg aggódva, hogy mi lesz velük, ha egy fertőzés miatt karantént rendelnek el, és újra bezárják az iskolai osztályokat, ovis, bölcsis csoportokat.

Erre kínál megoldást ma beadott határozati javaslatom, amelynek elfogadása esetén az állam pótszabadságot nyújtana minden olyan szülőnek, aki azért kénytelen otthon maradni, mert gyermeke nevelési-oktatási intézménye ideiglenesen bezár.

A járvány tavaszi berobbanása idején sokan kénytelenek voltak kivenni utolsó szabadnapjaikat is, hogy otthon tudjanak maradni gyermekeikkel. A második hullám miatt sajnos országszerte ismét növekszik a bezárt vagy bezárással fenyegetett iskolák, óvodák és bölcsődék száma. A gyerekek felügyeletét családi körben csak kevesen tudják megoldani (e téren a vírus különösen is óvatosságra int!), ráadásul céges nyomásra vagy önként sokan teljesen kifogytak a szabadnapokból.

A magyar kormány európai összehasonlításban eddig elképesztően szűkmarkú volt a járvány miatt, önhibájukon kívül padlót fogott családok kisegítésével. Nem hosszabbították meg az álláskeresési támogatást, a gazdasági mentőcsomagok többségét pedig értelmetlen beruházásokba, cégfelvásárlásokba és saját oligarcháik kistafírozására költötték.

Most itt az idő korrigálni, és oda folyósítani a segítséget, ahol a legnagyobb szükség van rá: a magyar családokhoz!

     Kiadó: Bencsik János független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.