OS Országos Sajtószolgálat
2020. szeptember 27. vasárnap
Ismertető


2020. szeptember 14., hétfő 17:23

A Rajk László Szakkollégium Alapítvány közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 14., hétfő (OS) - Magyar diákok meghívására tart előadást a UCL professzora. Októberben kerül megrendezésre a 26. Neumann János-díjátadó ünnepség és előadás a Rajk Szakkollégium szervezésében. A díjat idén Mariana Mazzucato olasz-amerikai közgazdásznak, a UCL (University College of London) professzorának ítélték oda a Szakkollégium diákjai, akik a kitüntetéssel Mazzucato vitákat inspriláló, a fősodortól eltérő megközelítését díjazták.

    Mariana Mazzucato kutatási érdeklődésének központjában a növekedés és az innováció kapcsolata,  az állam és a gazdaság kölcsönhatása, valamint a fenntarthatóság áll. Nagy sikerű könyveiben, az Entrepreneurial State-ben (2013) és a Value of Everything-ben (2019) új és a megszokottól eltérő módon közelíti meg az állam szerepvállalását, illetve az értékteremtést a gazdaságban. Tudományos munkásságán túl politikai tanácsadóként is aktív, az elmúlt években több kormányfőnek és nemzetközi szervezetnek adott tanácsot világszerte, jelenleg az ENSZ Fejlesztéspolitikai Bizottságának tagja. Munkássága jelentős hatást gyakorol az innováció- és iparpolitika újragondolására és fenntartható fejlődés finanszírozására.

Mariana Mazzucato angol nyelvű előadást tart online, melynek címe "Rethinking the State: from public goods to public value". Az előadás mindenki számára nyitott, de a részvétel regisztrációhoz kötött. Az eseményt élőben közvetítik a Rajk Szakkollégium online felületén. A díjról és a korábbi díjazottakról bővebb információ a kollégium honlapján.

     Kiadó: Rajk László Szakkollégium Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.