OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. szeptember 14., hétfő 21:42

JAVÍTÁS - OS - A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 14., hétfő (OS) - Sálom, béke, I’ten egyik neve. Hisszük, ha a béke isteni hangja felhangzik, akkor a gyűlölködés és az erőszak hangja végleg elhalkul – A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz), vallási és világi vezetőinek – Frölich Róbert főrabbi, Goldmann Tamás alelnök, Heisler András elnök, Horváth József alelnök, Markovics Zsolt főrabbi és Schönberger András főrabbi közös nyilatkozata.

    Ez az alapelv vezette a mai napon a Mazsihisz elnöke által összehívott tanácskozást, melyen a Mazsihisz taghitközségeiben szolgálatot teljesítő rabbik és világi vezetők vettek részt. Megállapodtak abban, hogy a jövőben is a céltudatosan és higgadtan folytatják a ma megkezdett párbeszédet.

A magyarországi neológ rabbik és a világi vezetés közösen és határozottan kijelentik, hogy soha többet nem szeretnének a zsidó közösség életét fertőző, útszéli hangú, uszító, embereket fenyegető blogokat, oldalakat látni. Ezért közösen, teljes egyetértésben kérik ezek azonnali leállítását. Fejezzék be tevékenyégüket működtetői, tekintet nélkül arra, hogy kit és hol támadtak, kivel szimpatizáltak a múltban és jelenben, és térjenek vissza a civilizált érintkezés szabályaihoz.
Mi magunk is eképpen cselekszünk, mert amely közösségben polgárjogot nyer az agresszív kommunikáció, ott holnap már senki sem lesz biztonságban.

     Kiadó: Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.