OS Országos Sajtószolgálat
2021. szeptember 22. szerda
Ismertető


2020. szeptember 15., kedd 10:38

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 15., kedd (OS) - A lázmérés már nem elegendő, a kormány kezdje meg azonnal a tömeges és ingyenes tesztelést az iskolákban!

    Nap mint nap jelennek meg az újabb hírek arról, hogy a koronavírus miatt egyre több iskolában jelent kihívást az oktatás biztosítása. A kötelező lázmérés ugyanis már nem elegendő, tömeges tesztelésekre van szükség! Ezt felismerve az egyik budapesti iskolában közösségi adományokból finanszírozva végeznek teszteket a tanulókon és a tanárokon.

Ez azonban nem jelent mást mint, hogy a szülők átvállalták a kormány feladatát és ők állják a tesztek költségeit. Ezt azonban nem engedheti meg magának mindenki, hiszen a Publicus Intézet felmérése szerint a magyarok több mint 40 százalékának csökkent a bevétele, jövedelme a koronavírus-járvány okozta válság miatt.

A Fidesz ne hárítsa át a védekezés költségeit a magyar családokra, és ne spóroljon a magyarok egészségén!

A szakemberek szerint a járvány lassítása érdekében minél több ingyenes tesztelésre van szükség, ezért az MSZP is azt követeli, hogy a kormány kezdje meg azonnal a tömeges és ingyenes tesztelést, elsősorban a megfertőződés szempontjából magas rizikójú emberek, tehát az egészségügyi dolgozók, a pedagógusok és a szociális szféra dolgozóinak körében.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.