OS Országos Sajtószolgálat
2021. szeptember 17. péntek
Ismertető


2020. szeptember 15., kedd 13:50

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 15., kedd (OS) - Jogállam nélkül nincs működő demokrácia!

    2008 óta, az ENSZ közgyűlésének előző évi határozata alapján, a világon mindenütt ma ünneplik a demokrácia világnapját. Még ott is, ahol nincs demokrácia. Örülnénk annak, ha Magyarországon sem lenne keserű szájíze ennek az ünnepnek.

A Nemzeti Együttműködés Rendszerének szemlélete, intézményrendszeri kerete számos ponton sérült jogállamot és sérült demokráciát alakított ki. A demokrácia és a jogállam kéz a kézben járnak, kölcsönösen teremtik és erősítik egymást. Azon vagyunk, hogy ezen változtassunk. Különösen ezen a napon kell mindenki felé ígéretet tennünk: Lesz még Magyar Köztársaság!

Napról napra közelebb kerülünk ahhoz a ponthoz, hogy helyreállítsuk a demokráciát, és ismét a jog uralma érvényesüljön hazánkban. A törvényeknek végre nem érdekcsoportokat, hanem az egész társadalmat kell szolgálniuk, az egyenlő bánásmód és az egyenlő méltóság érvényesülése mellett!
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.