OS Országos Sajtószolgálat
2021. szeptember 17. péntek
Ismertető


2020. szeptember 15., kedd 16:11

A Waclaw Felczak Alapítvány közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 15., kedd (OS) - Kiss Gy. Csaba művelődéstörténész, polonista könyvbemutatója egészségügyi óvintézkedések mellett is sikerrel zajlott a Wacław Felczak Alapítványnál.

    Az egykori vasfüggöny leomlásában fontos szerepet játszó lengyelországi Szolidaritás mozgalom megalakulásának 40. évfordulóján, valamint a szerző 75. születésnapjára, a Nap kiadó gondozásában megjelent Kiss Gy. Csaba művelődéstörténész és polonista Lengyel naplójának 3. kiadása. A kötet bemutatására a Wacław Felczak Alapítvány budapesti székhelyén, szigorú egészségügyi óvintézkedések közepette került sor szűk körű, szakmai közönség előtt.

A közel másfél órás beszélgetés során a szerző megosztotta emlékeit arról, hogyan inspirálták a Kádár-rendszer ellenzékét a lengyelországi események, Magyarország és egész Kelet-Közép-Európa jelenét is jócskán meghatározó módon. Kiderült, milyen eszközökkel lehetett szembeszállni a hatalom lengyelellenes propagandájával, miközben Kiss Gy. Csaba kiemelte az alapítvány névadója, Wacław Felczak professzor szerepét is a magyar-lengyel ellenzéki kapcsolatok szervezésében.

A könyvbemutató a szerző dedikálásával zárult.

Az eseményről fotógaléria az Alapítvány honlapján érhető el: https://wfa.hu/mediatar/22
     Kiadó: Waclaw Felczak Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.