2020. szeptember 28. hétfő

2020. szeptember 16., szerda 07:36

A Széchenyi Társaság közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 16., szerda (OS) - A Széchenyi Társaság hagyományos koszorúzási ünnepséget és emlékülést tart Széchenyi István születésnapján.

A Széchenyi Társaság több mint 30 éve rendez ünnepséget gróf Széchenyi István születésnapján, amely alkalommal neves állami vezetőkkel, intézményekkel, civil szervezetekkel megkoszorúzzuk a "legnagyobb magyar" szobrát a Magyar Tudományos Akadémia előtt, majd Emlékülést tartunk, amelyen átadjuk a társaság által alapított Széchenyi Társaság Díjait az Akadémián.

A 2020. évben a Széchenyi Társaság Díjára:

Dr. Müller Cecília Tisztifőorvos Asszony:
A COVID-19 járvány elleni védekezés példamutató emberi és szakmai irányítását,

Papp Éva tanárnő:
Az Országos Széchenyi Kör alelnökeként és annak szegedi tagcsoportja vezetőjeként végzett csaknem négy évtizedes szolgálatát, a Széchenyi örökség ismertetése érdekében tett munkálkodását,

Kalmár Ferenc Miniszteri Biztos:
Magyarország szomszédságpolitikájáért, valamint az európai nemzeti kisebbségek jogainak javításáért folytatott, több évtizedes kiemelkedő munkásságát

Császár Mónika és Balczó András házaspár:
Életszemléletüket, példamutatásukat hitükről, hűségükről, családjukról és nemzetünkről,

Marosi Zsuzsa és Fábián Márton pedagógus házaspár:
Az Önök példaértékű pedagógusi munkáját, a magyar nyelv és kultúra megőrzésében és terjesztésében kifejtett áldozatos tevékenységét

tartotta érdemesnek.