OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. szeptember 16., szerda 08:30

Székely Sándor független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 16., szerda (OS) - Második ülését tartotta a "zebraminimum" program kidolgozásáért felelős bizottság az ITM-ben (Információs és Technológiai Minisztérium) tegnap. Közlekedési szakemberekkel és a minisztérium képviselőivel azon dolgozik a bizottság, hogy a gyalogos-átkelőhelyek biztonságosabbak legyenek.

    Székely Sándor örömmel nyugtázta, hogy az általa kezdeményezett bizottság hamarosan már konkrét eredményekről is beszámolhat, melyek ősszel az Országgyűlés elé kerülnek. Az intézkedések elősegítik, hogy jóval kevesebb súlyos baleset, illetve tragédia történjen a gyalogosátkelőkön. Fontos ügy ez, melyben egyedülálló módon a független képviselő tett javaslatot, és az ellenzéki pártok mellett még a Fidesz-KDNP is támogatta.

Ugyanis 2018-ban országosan 1079 esetben, 2019-ben majdnem ezer esetben történt gyalogosgázolás kijelölt gyalogátkelőhelyeken, mely balesetek közül 2018-ban 30, 2019-ben pedig 29 eset volt halálos kimenetelű – közölte a képviselővel az Országos Rendőr-főkapitányság.

Székely Sándor szerint minden gyalogos-átkelőhelynek meg kell felelni egy műszaki minimumnak, teljesen mindegy, hogy a Magyar Közút, az önkormányzatok, a megyék, vagy a főváros tartja fenn a zebrákat.

     Kiadó: Székely Sándor független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.