OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. szeptember 16., szerda 08:54

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 16., szerda (OS) -

    A Fővárosi Közgyűlés határozatban kezdeményezi annak a tarthatatlan és szégyenletes helyzetnek a megváltoztatását, hogy a turizmusban érintett vállalkozások támogatására szolgáló Kisfaludy-programból a kormány egész egyszerűen kizárta a budapesti vállalkozásokat. A pénzből sok tízmilliárd jutott például Mészáros Lőrincnek, de egy fillér sem jutott az ágazat válságától leginkább sújtott Budapestre. Ezért a Fővárosi Közgyűlés kezdeményezi a Kisfaludy-program támogatásainak a fővárosi vállalkozásokra való kiterjesztését.

A gazdasági válságkezelés eddigi kudarcait – bezuhanó GDP, elszálló infláció, kiváltságosok támogatása a többség helyett – akkor lehet helyre tenni, ha az Európai Unió által Magyarországnak szánt újjáépítési támogatást jól és okosan használja fel az ország. Hogy ez a pénz valóban eljusson az egzisztenciájukat féltő emberekhez és a bajba jutott vállalkozásokhoz, annak az a garanciája, ha a támogatást az önkormányzatok bevonásával, rajtuk keresztül juttatjuk célba. Ennek érdekében a Fővárosi Közgyűlés kezdeményezi, hogy Magyarország részére biztosított uniós helyreállítási támogatás 50 százaléka lakosságarányosan a helyi önkormányzatok útján kerüljön felhasználásra.

     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.