OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2020. szeptember 16., szerda 10:51

Bencsik János független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 16., szerda (OS) - Az ügyészség is beszállt a használhatatlan egészségügyi védőfelszerelések körüli botrány eltussolásába!

    A rendőrség után az ügyészség sem hajlandó foglalkozni a járvány első hulláma idején hazánkba érkezett, silány minőségű védőfelszerelésekkel. Az ügyben még május közepén tettem feljelentést "foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés" miatt, miután a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban dolgozók kevés és rossz minőségű védőfelszerelést kaptak. Az erről szóló videóm azóta közel másfél millió emberhez jutott el, a fideszes kórházigazgató feljelentéssel fenyegetett, a kormánypropaganda rémhírterjesztéssel vádolt, az Átlátszó oknyomozó újságírója viszont utólag bebizonyította, hogy megalapozott volt az aggodalmam.

Június végén a rendőrség elutasította a feljelentésemet, mondván, "a közvetlen és konkrét veszélyhelyzet" nem állapítható meg. Természetesen ebbe nem nyugodtam bele, és panaszt nyújtottam be az ügyészséghez, hogy vegyék a fáradságot, és derítsék ki: mely állami hatóság dolga lett volna bevizsgáltatni ezeket az védőeszközöket, és erre miért nem került sor.

Kedden tudtam meg, hogy július 22-én az ügyészség a panaszt elutasította. Hogy az erről szóló határozat miért csak másfél hónap elteltével postázták, az rejtély, de ami ennél sokkal felháborítóbb, az maga az indoklás.

     Kiadó: Bencsik János független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.