2020. szeptember 28. hétfő

2020. szeptember 16., szerda 10:51

Bencsik János független országgyűlési képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 16., szerda (OS) -

Polt Péter legfőbb ügyész beosztottjai ugyanis egyrészt megismételték a rendőrség elfogadhatatlan érveit, amely szerint "a bűncselekmény megállapításához nem elegendő a szabályszegő magatartás, sőt, az sem, ha mások élete veszélybe került, hanem egyértelműnek kell lenni, hogy a szabályszegő magatartás okozta a veszélyt." Másrészt ennél is tovább mentek, amikor képesek voltak írásba adni azt, hogy: "konkrétumok és személyekre vonatkoztatható magatartás hiányában még csak nem is vizsgálható (sic!), hogy bárkinek a tevékenysége, illetve mulasztása más vagy mások életét, testi épségét vagy egészségét közvetlen veszélynek tette-e ki".

A nyomozás (amelyet mint látjuk megindítani sem hajlandók) nem pont azért van, hogy ezeket felderítse? Nem ezért tartjuk a nyomozó hatóságokat? Tényleg ellenzéki képviselőktől és újságíróktól várja el az ügyészség, hogy elvégezze azt a munkát, ami az ő feladatuk lenne, amiért közpénzt kapnak?

Én mindenesetre vizsgálom annak a lehetőségét, hogyan tudom nemzetközi úton kideríteni az igazságot, felelősségre vonni a vétkeseket, valamint rászorítani a kormányt a megfelelő mennyiségű és minőségű védőfelszerelés biztosítására az egészségügyi és szociális dolgozóknak.

Bővebb információ és további részletek facebook oldalamon.

Kiadó: Bencsik János független országgyűlési képviselő