OS Országos Sajtószolgálat
2020. szeptember 28. hétfő
Ismertető


2020. szeptember 16., szerda 10:51

Bencsik János független országgyűlési képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 16., szerda (OS) -

    Polt Péter legfőbb ügyész beosztottjai ugyanis egyrészt megismételték a rendőrség elfogadhatatlan érveit, amely szerint "a bűncselekmény megállapításához nem elegendő a szabályszegő magatartás, sőt, az sem, ha mások élete veszélybe került, hanem egyértelműnek kell lenni, hogy a szabályszegő magatartás okozta a veszélyt." Másrészt ennél is tovább mentek, amikor képesek voltak írásba adni azt, hogy: "konkrétumok és személyekre vonatkoztatható magatartás hiányában még csak nem is vizsgálható (sic!), hogy bárkinek a tevékenysége, illetve mulasztása más vagy mások életét, testi épségét vagy egészségét közvetlen veszélynek tette-e ki".

A nyomozás (amelyet mint látjuk megindítani sem hajlandók) nem pont azért van, hogy ezeket felderítse? Nem ezért tartjuk a nyomozó hatóságokat? Tényleg ellenzéki képviselőktől és újságíróktól várja el az ügyészség, hogy elvégezze azt a munkát, ami az ő feladatuk lenne, amiért közpénzt kapnak?

Én mindenesetre vizsgálom annak a lehetőségét, hogyan tudom nemzetközi úton kideríteni az igazságot, felelősségre vonni a vétkeseket, valamint rászorítani a kormányt a megfelelő mennyiségű és minőségű védőfelszerelés biztosítására az egészségügyi és szociális dolgozóknak.

    
Bővebb információ és további részletek facebook oldalamon.


     Kiadó: Bencsik János független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.