2020. szeptember 28. hétfő

2020. szeptember 16., szerda 12:36

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 16., szerda (OS) - A Demokratikus Koalíció továbbra is kiáll a kulturális közalkalmazottak mellett, és megvédi őket a kormánnyal szemben!

Tavasszal az Országgyűlés elfogadta azt a törvényjavaslatot, amelynek következtében november 1-től a kulturális dolgozók elveszítik közalkalmazotti jogviszonyukat. Ez a döntés országos szinten közel húszezer kulturális dolgozót érint, a fővárosban pedig közel 900 főt.

A Demokratikus Koalíció továbbra is kiáll a kulturális közalkalmazottak mellett, és megvédi őket a kormánnyal szemben. Éppen ezért a Főváros egy olyan háromoldalú megállapodást írt alá a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezetével és a főváros kulturális intézményeinek képviselőivel, amely a Budapesten dolgozó közel 900 kulturális dolgozónak biztonságot nyújt a következő tíz évben. Mi, európai magyarok kiállunk a kormány által kisemmizett kulturális dolgozók mellett, és ezzel a megállapodással garantáljuk a tisztességes végkielégítést, a jubileumi jutalmat, a lehető legkedvezőbb szabadságolást és a Budapest-pótlékot. Bebizonyosodott, hogy Orbánék tűzzel-vassal irtják a kultúrát, így a mi kötelességünk legalább a fővárosban megakadályozni ezt a méltatlan eljárást.

Gy. Németh Erzsébet
Humán területekért felelős főpolgármester-helyettes, a DK alelnöke

Kiadó: Demokratikus Koalíció