OS Országos Sajtószolgálat
2020. szeptember 28. hétfő
Ismertető


2020. szeptember 16., szerda 12:36

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 16., szerda (OS) - A Demokratikus Koalíció továbbra is kiáll a kulturális közalkalmazottak mellett, és megvédi őket a kormánnyal szemben!

    Tavasszal az Országgyűlés elfogadta azt a törvényjavaslatot, amelynek következtében november 1-től a kulturális dolgozók elveszítik közalkalmazotti jogviszonyukat. Ez a döntés országos szinten közel húszezer kulturális dolgozót érint, a fővárosban pedig közel 900 főt.

A Demokratikus Koalíció továbbra is kiáll a kulturális közalkalmazottak mellett, és megvédi őket a kormánnyal szemben. Éppen ezért a Főváros egy olyan háromoldalú megállapodást írt alá a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezetével és a főváros kulturális intézményeinek képviselőivel, amely a Budapesten dolgozó közel 900 kulturális dolgozónak biztonságot nyújt a következő tíz évben. Mi, európai magyarok kiállunk a kormány által kisemmizett kulturális dolgozók mellett, és ezzel a megállapodással garantáljuk a tisztességes végkielégítést, a jubileumi jutalmat, a lehető legkedvezőbb szabadságolást és a Budapest-pótlékot. Bebizonyosodott, hogy Orbánék tűzzel-vassal irtják a kultúrát, így a mi kötelességünk legalább a fővárosban megakadályozni ezt a méltatlan eljárást.

Gy. Németh Erzsébet
Humán területekért felelős főpolgármester-helyettes, a DK alelnöke

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.