OS Országos Sajtószolgálat
2020. október 21. szerda
Ismertető


2020. szeptember 16., szerda 14:15

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 16., szerda (OS) - Kutatás: a magyarok többsége elvesztette bizalmát az Állami Számvevőszékben

    A magyar társadalom alig 24 százaléka hiszi csak el, hogy az Állami Számvevőszék független intézményként működik - ez derül ki abból a reprezentatív kutatásból, amit a Magyar Liberális Párt megrendelésére készített a Závecz Research Zrt. Az emberek többsége, 44 százaléka szerint azonban Domokos László, a Fidesz korábbi frakcióvezető-helyettese nem tudja függetlenül ellátni feladatát.

Az Orbán-kormány a jogállami intézményrendszer megszállásával aláássa a demokrácia iránti bizalmat - ezt bizonyítja ez a friss kutatás is. Orbánék fideszes pártkatonákat, korábbi vezető fideszes politikusokat ültetnek azoknak az intézményeknek az élére, amelyeknek a magyar demokrácia felett kellene őrködnie. Domokos László az elmúlt időszakban több mint egymilliárd forintos bírságot szabott ki az ellenzékre, hogy ezzel rontsa a Fidesz riválisainak választási esélyeit. Jelenleg pedig az SZFE gazdálkodását bírálja mondvacsinált indokokkal. De kormánypárti megrendelésre nekitámadt már a legjobb magyar egyetemeknek és Tudományos Akadémiának is.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.