OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. szeptember 16., szerda 14:16

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 16., szerda (OS) - Kutatás: a magyarok többsége elvesztette bizalmát az Állami Számvevőszékben

    A Liberálisok a témában tartottak sajtótájékoztatót az ÁSZ épülete előtt, ahol megjelent a Számvevőszék szóvivője is. Horváth Bálint azt állította, hogy az ÁSZ pártpolitikától függetlenül működő szervezet, amely mindenben a törvényi előírások szerint jár el, és hogy a pártunk "pártpolitikai akciókkal, pártpolitikai nyomásgyakorlással próbálja befolyásolni a független számvevőszéki ellenőrzést". Ezzel szemben a gyakorlatban a pártállami szervezet működése élesen mást mutat, a "nyomásgyakorlás" pedig egyértelműen Orbán Viktor részéről az Állami Számvevőszéken keresztül történik a demokratikus ellenzék irányába.

Nem meglepő, hogy az emberek elvesztették a bizalmukat az Állami Számvevőszékben. A bizonytalan szavazók véleménye a legbeszédesebb, a kutatás szerint mindössze 13 százalékuk vélekedik úgy, hogy az ÁSZ független intézmény volna.

Az ellenzék feladata az, hogy helyreállítsa ezt a bizalmat, és olyan vezetőket jelöljön majd ki a jogállami intézményrendszer élére, akik nem ássák alá a demokráciába vetett bizalmat. Mi továbbra is ezen fogunk dolgozni. Az a célunk, hogy a Fidesz pártkatonáit eltávolítsuk, kitakarítsuk a jogállami intézményrendszerből.

Sermer Ádám
a Magyar Liberális Párt ügyvivője

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.