OS Országos Sajtószolgálat
2020. szeptember 28. hétfő
Ismertető


2020. szeptember 16., szerda 14:54

Az Állami Számvevőszék közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 16., szerda (OS) - Az Állami Számvevőszék szóvivőjének reagálása a liberális párt ügyvivőjének pártpolitikai akciójára

    A Magyar Liberális Párt már nem először hajt végre pártpolitikai akciót az Állami Számvevőszék épülete előtt, és próbálja pártpolitikai nyomásgyakorlással befolyásolni a törvényi előírások szerint végzett, független számvevőszéki ellenőrzést.

Fontos körülmény, hogy jelenleg folyamatban van az MLP 2017-2018. évekre vonatkozó ellenőrzése. Ebben a két évben a párt mintegy 100 millió forint közpénzt kapott az adófizetőktől, amellyel a törvényi előírásoknak megfelelően el kell számolnia.

Az MLP ügyvivője, Sermer Ádám tehát egy ellenőrzött szervezet vezetőjeként érkezett az Állami Számvevőszékhez, ugyanakkor – a felajánlott lehetőség ellenére – a sajtótájékoztatót megelőzően nem kívánt belépni az ÁSZ épületébe, ahol lehetősége lett volna hivatalosan közölni a folyamatban lévő ellenőrzéssel kapcsolatos panaszát, észrevételeit.

Ezzel egyértelművé vált, hogy a liberális párt ügyvivője pártpolitikai akciót hajtott végre és pártpolitikai nyomásgyakorlással próbálta befolyásolni az ÁSZ független ellenőrzési tevékenységét. Mindez teljes teljes mértékben ellentétes a jogállami normákkal!

Az Állami Számvevőszék célja, hogy a döntő mértékben közpénzekből működő pártok a törvényi előírásoknak megfelelően, átláthatóan és elszámoltathatóan gazdálkodjanak. Ellenőrzési megállapításaival és javaslataival az ÁSZ hozzájárul a pártok gazdálkodásának törvényességéhez.

Horváth Bálint, szóvivő
    
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.