OS Országos Sajtószolgálat
2020. szeptember 25. péntek
Ismertető


2020. szeptember 16., szerda 18:56

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 16., szerda (OS) - DK: Csak jogállami garanciákkal lehet megvédeni a tisztességes magyar embereket a tolvaj kormányuktól

    Az Unió helyzetéről szóló Európai Parlamenti vitában szólalt fel Molnár Csaba. A DK képviselője elmondta, Orbán Viktor minden idők legnagyobb uniós mentőcsomagjának elfogadását próbálja megakasztani azzal, hogy vétóval fenyeget, ha bekerül a dokumentumba a jogállamisági kitétel. A DK szerint Orbán ezt a pénzt is el akarja lopni. Molnár Csaba szerint az uniós képviselőknek fel kell tenni az kérdést: valóban azt akarják, hogy az európai polgárok  pénzéből Orbán Viktor legyen a leggazdagabb magyar? A DK EP képviselője felszólalásában elmondta, az elmúlt hetekben láttuk, hogyan darál be a hatalom egy hírportált, szüntet meg egy ellenzéki rádiót, és áldoz fel egy felsőoktatási intézményt a pártállami kultúrharcban. Molnár Csaba szerint foggal-körömmel ragaszkodni kell a jogállami garanciákhoz, mert ezzel nemcsak Európát, hanem a tisztességes magyar polgárokat is védelmezik.

DK Sajtóiroda

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.