OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. szeptember 19., szombat 17:29

A Magyar Könyvelők Országos Egyesületének közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 19., szombat (OS) - Ismét levélszemetet küldött a NAV

    A NAV újabb levélszeméttel hányta tele a cégkapukat és az ügyfélkapukat. Az online számla regisztrációval kapcsolatos felhívást megkapták megszűnt, szüneteltető egyéni vállalkozók, cégek, gazdasági tevékenységet sohasem végző egyesületek, alapítványok is.

A NAV Online Számla oldalán is azt írják, hogy a regisztráció csak akkor kötelező, ha számlakibocsátás is történik, az a kézi számlakibocsátást követően is végrehajtható. Így nincs szükség arra a tevékenységet nem folytató, kizárólag pénztárgépet használók esetén. Hasonló helyzetben vannak a kizárólag kézi nyugtát adó fodrászok, kozmetikusok is, nekik sem kell regisztrálniuk.

Ismeretes, hogy a NAV szándékosan bonyolult regisztrációs kötelezettséget vezetett be, holott azt a törvény nem írja elő, de hiába kérte a NAV illetékeseit az MKOE, hogy a szükséges XML kulcsokat küldjék ki, a regisztrációs procedúra helyett. A NAV egyébként telefonszámot is bekér a regisztráció során, amelynek bűnügyi megfigyeléshez, nyomozáshoz való felhasználása se zárható ki.

Az elmúlt napokban a könyvelők kénytelenek voltak az érintett ügyfeleiket tájékoztatni, megnyugtatni, hogy a regisztrációjuk nincs elmulasztva, vagy az egyáltalán nem is szükséges. Az erre fordított munkát senki sem téríti meg, így az adóhatóság ilyen jellegű kampányai kárt okoznak a könyvelőknek.

Ezúton is kérjük az adóhatóságot, hogy szüntesse meg az ügyfélkapukra és cégkapukra kiküldött levélszemetekkel kapcsolatos káros gyakorlatát!

     Kiadó: Magyar Könyvelők Országos Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.