2024. április 16. kedd

2020. szeptember 20., vasárnap 10:48

Az NMHH közleménye (6. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 20., vasárnap (OS) -

9.    Civil Rádiózásért Alapítvány
     Budapest 98,0 MHz    1202/2019. (X. 8.)    a pályázati eljárás előkészítése folyamatban van

10.    Fehérvár Médiacentrum Kft.    Székesfehérvár 99,2 MHz    1203/2019. (X. 8.)    az MT újra pályáztatta, ismét a Fehérvár Médiacentrum Kft. (Vörösmarty Rádió) műsora szól rajta

11.    "EURÓPA RÁDIÓ" Nonprofit Közhasznú Kft.    Miskolc 90,4 MHz + Mezőkövesd 102,1 MHz    1388/2019. (XII. 18.)    az MT újra pályáztatta, ismét az Európa Rádió Kft. (Európa Rádió) műsora szól rajta

A Civil Rádió megtámadta a Médiatanács határozatát, de a Kúria a Médiatanács határozatát tartotta hatályban. A közeljövőben a 98,0 MHz budapesti frekvenciát is pályáztatni fogja a grémium.
Ugyanakkor a Civil Rádió nem szűnt meg, internetes rádióként azóta is folyamatosan működik, mivel a hatóság nyilvántartásba vette mint internetes lineáris rádiót. A Civil Rádiónál is az adatszolgáltatással kapcsolatban megállapított ismételtség miatt nem újította meg a jogosultságot a Médiatanács, hasonlóan a Klubrádióhoz.
A jogszabályok betartása minden médiaszolgáltatóra nézve kötelező, ez alól a Klubrádió sem kivétel.

Kiadó: NMHH, Kommunikációs Igazgatóság