OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. szeptember 20., vasárnap 11:57

JAVÍTÁS - OS - Az NMHH közleménye (4. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 20., vasárnap (OS)

    A Klubrádió - a Médiatanáccsal folytatott pereskedés ellenére - 2013-ban megkezdhette hétéves műsorsugárzását a Budapest 95,3 MHz kereskedelmi (tehát médiaszolgáltatási díj fizetési kötelezettséggel járó) frekvencián. A megelőző időszakban ideiglenes szerződések biztosították a folyamatos működést.
A jogvitás eljárások lezárásaként a Médiatanács 2014-ben kötött szerződést a Klubrádióval a Budapest 92,9 MHz "közösségi" jellegű, tehát médiaszolgáltatási díj nélküli használatára, hét évre. Ezt a szerződést a Médiatanács ugyancsak hét évre kötötte, de a 2011-2014 között megfizetett 103 millió forint médiaszolgáltatási díjat visszafizette a Klubrádió részére egy jogerős bírósági döntés nyomán. Így a Klubrádió, minden más médiaszolgáltatótól eltérő módon nem hét, hanem tíz évig, 2011-2021 között sugározta műsorát, "közösségi" jelleggel, tehát médiaszolgáltatási díj fizetése, illetve új pályázat nélkül. A Médiatanács eljárása, mellyel a Klubrádiónak minden más rádiótól eltérő kedvezményt biztosított, nem azt a törekvést mutatja, hogy a Klubrádiót el akarná némítani.
A Médiatanács - számtalan más rádióhoz hasonlóan - a Klubrádiót anyagilag is támogatta: a médium 2014-ben, 2015-ben, 2016-ban és 2018-ban összesen több mint 12,8 millió forintot nyert el hírműsor-készítésre, illetve műszaki fejlesztésre a Médiatanács hét, médiaszolgáltatókat támogató, szakmai pályázatán is. A döntéseket minden esetben független bírálóbizottsági javaslatok alapján hozta a grémium.

     Kiadó: NMHH, Kommunikációs Igazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.