OS Országos Sajtószolgálat
2020. október 25. vasárnap
Ismertető


2020. szeptember 21., hétfő 11:34

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 21., hétfő (OS) - Az MSZP a Szolidaritási Alapján keresztül támogatást nyújt a Fidesz által üldözött Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek

        Kunhalmi Ágnes és Tóth Bertalan társelnökök hétfő reggel a Klubrádió műsorában bejelentették, hogy az MSZP kiáll Iványi Gábor és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség mellett és a párt Szolidaritási Alapjából támogatást is nyújt a Fidesz által üldözött és elnyomott közösség szegényeket felkaroló karitatív misszióinak. Ezen felül pedig az MSZP felajánlja a segítségét az adománygyűjtés szervezéséhez.
     Úgy tűnik, hogy a fideszes kereszténydemokráciába belefér, hogy az állam mindenféle aljas eszközzel megpróbáljon ellehetetleníteni egy olyan vallási közösséget, amelynek a fő feladata az elesettek megsegítése. Orbán Viktor kicsinyes bosszúból önkényesen elvette a MET-től az egyházi státuszát, amivel az volt a célja, hogy anyagilag kivéreztesse az Iványi Gábor által vezetett egyházat. Erről a lépésről viszont még a magyar Alkotmánybíróság is, majd a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága is kimondta, hogy jogellenes volt. A Fideszt azonban nem érdeklik a bírósági ítéletek, a MET nem kapta vissza státuszát, sőt azóta a közösség által üzemeltetett iskolák támogatását is visszavágta.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.