OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. szeptember 21., hétfő 11:36

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 21., hétfő (OS) - Az Orbán-rezsim alatt olyan brutális infláció sújtja Magyarországot, hogy még a román minimálbér is elhúzott mellettünk

        A román minimálbér rendesen elhúzott a magyar mellett idén a második félévben. A románoknál már 460,77 euró, míg Magyarországon 451,51 euró a bruttó minimálbér összege. Mindez a brutális magyarországi inflációnak köszönhető, hiszen a minimábér összegéhez egyik országban sem nyúltak idén, sőt, év elején még Magyarország vezetett.
     A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-rezsim tehetetlen gazdaságpolitikájának és alkalmatlan válságkezelésének köszönhető, hogy ilyen brutális infláció sújtja Magyarországot, hogy még a román minimálbér is magasabb, mint a mienk. Az elmúlt tíz év Fidesz-kormányzásának köszönhetően Magyarország Európa sereghajtója lett minden szempontból. Mi, európai magyarok többször felhívtuk már a figyelmet, hogy a borzalmas mutatókra az egyetlen megoldás az euró bevezetése lenne, ám Orbánéknak ez nyilvánvalóan nem áll érdekében, ahogy az sem, hogy kivezessék az országot a válságból. Ez a következő kormány feladata lesz, a 2022-es választás, a Fidesz-kormány leváltása után.

dr. Molnár Csaba
a DK ügyvezető alelnöke, az EP Gazdasági Bizottságának tagja

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.