OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. szeptember 22., kedd 16:40

A Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 22., kedd (OS) - A Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága és a Magyar Nyelvi Szolgáltató Iroda Trianon 100. évfordulója alkalmából bemutatja Molnár Zsolt: Trianon-kislexikon (IKU-TÁR18–19.) című munkáját.

    A zenés-irodalmi műsorral összekötött könyvbemutatón a témához kapcsolódó kvízre is hívjuk vendégeinket, a legjobbak között a Trianon-kislexikon példányait sorsoljuk ki. Az eseményen ünnepi köszöntőt mond Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos és Dunai Mónika országgyűlési képviselő, valamint Balázs Géza professzor, Társaságunk elnöke.
Az éppen 100 éve kötött szerződés átszabta Közép-Európa határait, elszakítva hazánk területének kétharmadát, idegen ország állampolgáraivá téve magyar lakosságának egyharmadát. Trianon ma is a mindennapjaink része – ezért e történeti események és az abból következő folyamatok megismerése kiemelt feladata az iskolai történelemtanításnak. Molnár Zsolt középiskolai történelemtanár Trianon-kislexikona több mint 800 címszavával segít eligazodni az 1920-hoz vezető történelmi események és az annak hatására kialakult jelenségek útvesztőjében. A kötet nemcsak általános- és középiskolai tanulóknak, valamint tanáraiknak ad támpontot a témához kapcsolódó tanórák során, hanem a Trianont megismerni akaró érdeklődők számára is tárgyilagos ismertetést nyújt a történelmi eseménysorral kapcsolatos fogalmak, földrajzi nevek és személynevek magyarázataival.
     Kiadó: Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.