2024. április 25. csütörtök

2020. szeptember 23., szerda 14:36

A Belügyminisztérium közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 23., szerda (OS) - Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztési pályázatok eredménye

Az Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására megnevezésű pályázaton 449 települési önkormányzat összesen 8 997 835 805 forint támogatásban részesül. A támogatási összeg folyósítása a támogatói okiratok kiadását követő 7 munkanapon belül történik.

Támogatási célok:
-    kötelező önkormányzati feladatot ellátó intézmények fejlesztése, felújítása;
-    óvodai, iskolai és utánpótlás sport infrastruktúra-fejlesztés, sportlétesítmény felújítása vagy új létrehozása;
-    belterületi utak, járdák, hidak felújítása.

Intézményfejlesztés keretében 2 bölcsőde, 64 óvoda, 20 háziorvosi, és 10 gyermekorvosi, 22 védőnői szolgálat, 6 fogorvosi ellátást szolgáló épület, 36 közös önkormányzati hivatal székhely épületének fejlesztése, felújítása valósul meg.
A legkisebb összegű támogatásban (1 344 258 forint) Telekgerendás község részesült. Legmagasabb összegű támogatásban (40 000 000 forint) 19 önkormányzat részesült (Kiskunmajsa, Komló, Gyomaendrőd, Csorna, Kapuvár, Hajdúhadház, Hajdúsámson, Püspökladány, Kisújszállás, Abony, Cegléd, Dabas, Dunakeszi, Monor, Nagykőrös, Barcs, Bonyhád, Kőszeg, Sárvár).

Kiadó: Belügyminisztérium