OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. szeptember 23., szerda 17:15

A Nemzeti Szakszervezet közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 23., szerda (OS) - A munkások, a dolgozók ügyét ne bagatelizálják, ne tegyék sokad rendű kérdéssé. A tömegközlekedés stratégiai ügy. Az ott dolgozók azok, akik életben tartják fővárosunk működését. Nélkülük a Főváros, gyorsuló romlásnak indul.

    Tisztelt Főpolgármester Úr!

Ismételten szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy a budapesti tömegközlekedésben szolgálatot teljesítő járművezetők egészsége fokozottan veszélyeztetett! Tagjaink jelezték, hogy egyre nagyobb a covid-19 vírus megbetegedések száma a BKV dolgozói-járművezetői körében, munkájukat félelemben kell eltölteniük. Mindenki attól fél mikor viszik haza a vírusfertőzést családjuknak, karanténba kényszerülve. Az amúgysem rózsás anyagi helyzetüket tekintve, megroppantja a családokat. A jelen pillanatban érvényben lévő jogszabályok nem teszik lehetővé a munkáltató számára, hogy az a dolgozó, aki valamely ok miatt karanténba kell, hogy vonuljon, arra az időszakra teljes bérezésen legyen otthon.
Kérdezzük Öntől, ezeket az embereket milyen intézkedés fogja megóvni, hogy ne kerüljenek vagy legalábbis minimumra csökkentsük annak esélyét, hogy megbetegedjenek. Továbbá Ön szerint, ezek a családok miből fognak megélni?
    
     Kiadó: Nemzeti Szakszervezet

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.