OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. szeptember 23., szerda 17:16

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 23., szerda (OS) - Jelentős egészségügyi és kulturális támogatás a kistelepüléseknek

    Az alapellátó és a szakellátó fogorvosok havi rezsitámogatásának 380 000 forintra emelése következtében a fogászati ellátás minőségének további javulása, a humánerőforrás ellátottság stabilizálódása és a betöltetlen fogorvosi praxisok számának csökkenése várható, amelynek eredményeként javul a lakosság egészségügyi ellátórendszerrel kapcsolatos elégedettsége – húzta alá beszédében a helyettes államtitkár.

Dr. Danku Csaba a kulturális támogatások kapcsán kijelentette, hogy a normatív állami támogatások növelésének, és a támogatásnöveléssel párhuzamos intézményfejlesztési projekteknek köszönhetően hazánkban az egyéni- és közösségi művelődési lehetőségek, valamint a kulturális értékekhez való hozzáférés lehetőségei – elsősorban a kistelepüléseken – az elmúlt években dinamikusan fejlődtek. Az önkormányzatok kulturális célú támogatási forrásai az idén tovább emelkedtek, az évi 30 milliárd forintról 45 milliárd forintra növelte Magyarország Kormánya az önkormányzatok kulturális feladatainak ellátására fordítható összeget.

Kiemelendő, hogy 2021-ben a települési önkormányzatok nyilvános könyvtári és közművelődési feladatainak támogatása is jelentősen nő: 10,47 milliárd forint helyett már 16,49 milliárd forint jut majd erre a feladatra. Ez a számottevő növekedés a kistelepüléseket is előnyösen fogja érinteni – hangsúlyozta előadásában a helyettes államtitkár.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.