OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. szeptember 23., szerda 18:11

A Szindikátus - Összefogás a Városért Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 23., szerda (OS) -

    A Hamzsabégi út – Dombóvári út – Sárbogárdi út mentén élő emberek nem tudnak beletörődni életkörülményeik radikális megváltoztatásába, amely a Kelenföld-Ferencváros vasútvonal vágánybővítésével bekövetkezne.
A Polgárok a Pályán az Élhető Környezetért Egyesület (popÉK; bejegyzés alatt) szept. 19-én fáklyás felvonulást szervezett, amin több százan vettek részt. Békés, családi felvonulás volt, ugyanakkor egyértelművé vált, hogy az itt élők elutasítják a nagyvárosi kerületrész "zöld tüdején" átvezető – jelenleg is sűrű járatú, nagy zajjal és rezgéssel járó - teherforgalom radikális, 40 %-os növelését.

A fáklyás felvonulás sikere lendületet adott a szept. 21-i lakossági fórumra, amelyet az egyesület kezdeményezett.
Az önkormányzat elfogadta, ahogy a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (képv. Nyúl Zoltán) és a Budapest Fejlesztési Központ Zrt. (képv. Vitézy Dávid) is, online jelenléttel.  
Helyszín a Tranzit kávéház terasza (XI. Bukarest u.), kivetítővel. Az 5 órára kiírt fórumra sokan jöttek, kötelezően maszkban.

Már az elején csalódás ért mindenkit: közel 1 1 órán keresztül a "kívülről ismert" videók és tájékoztatók mentek a kérdések és válaszok helyett. Az egyesület 1/2 8 körül kapott – érdemben 6 - kérdezési lehetőséget.
A fórumot senki nem így képzelte, számos fontos kérdés elmaradt, meggyőző válaszok sem jöttek (pl. a V0-ás nyomvonal valós lehetőségére).
Az egyesület további egyeztetéseket kezdeményez.

A popÉK rendezvényeit részvételünkkel támogattuk.

     Kiadó: Szindikátus - Összefogás a Városért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.