OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. szeptember 24., csütörtök 11:04

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 24., csütörtök (OS) - Visontai erőmű: ha kormányközeli oligarcháról van szó, az emberek egészsége se számít - Hiába a szúrós szagú gázokkal teli levegő és a környék lakóinak, az ott dolgozóknak légúti megbetegedései, a megyei rendőr-főkapitányság megszüntette az eljárást a kormányközeli oligarcha visontai erőművével (Mátrai Erőmű Zrt. és Viresol Kft.) szemben, amelyet környezetkárosítás következtében kialakult foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indított a Párbeszéd.

    Nemcsak Tihany és környéke, de Észak-Magyarország is olyan régió, ahol az oligarchának mindent szabad. A hatóságok szerint semmi probléma azzal, ha az emberek egészségét kockáztatják az oligarcha környezetkárosító beruházásai, létesítményei.

Ahogy a tihanyi luxusingatlanoknál, úgy a visontai erőműnél is érdekes tényeket közöltek a hatóságok. Harminc dolgozó keresett fel egészségügyi szolgáltatót, akik közül tizenhárman tüneti kezelést igényeltek, míg tizenhét munkásnál megállapították, hogy nem a gázképződés, hanem meglevő tartós betegségük áll a hátterében – mindenesetre különös, hogy pont ekkor lettek rosszul. Az is kiderült, hogy az igazságügyi szakértő véleménye szerint a környezetszennyezés és az azzal járó veszélyeztetés technológiai fegyelmezetlenségre és hiányosságra vezethető vissza, nem pedig a hatóságok esetleges elnéző hozzáállására.

Orbán Viktor kegyencei tevékenységének semmi sem szab gátat, még az sem, ha emberek egészségét sodorják veszélybe.

Kocsis-Cake Olivio,
a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.