OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. szeptember 24., csütörtök 12:31

Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 24., csütörtök (OS) - Az Európai Bizottság környezetvédelmi biztosához fordulok annak érdekében, hogy állítsa le a magyarországi Natura 2000 területek profitcélú szétdúlását, a Paks és Kalocsa közé tervezett új Duna-híd esetében pedig gátolja meg, hogy uniós pénzből tarolhassák le az európai védettséget élvező, pótolhatatlan értékű ártéri erdőt.

    A kormány egy 23,6 hektárnyi Natura 2000 természetvédelmi területet, jórészt ártéri erdőt készül beáldozni egy olyan új Duna-híd kedvéért, amelyre kizárólag ideiglenesen, a paksi atomerőmű-építkezés megkönnyítése végett van szükség, és amit csillagászati áron, 92 milliárd forintért építhet meg Szíjj László.

Orbán Viktor oligarchái régóta sportot űznek a Natura 2000 területek profitcélú szétdúlásából. Ezt azért tehetik meg, mert a kormány és a maga alá gyűrt környezetvédelmi hatóság nem tekinti természetvédelmi korlátozásnak a Natura 2000 besorolást: ezeket a különösen értékes élőhelyeket a gyakorlatban építési telekként, zöldmezős beruházási helyszínként kezeli.

Az Európai Bizottság korábban ígéretet tett rá, hogy az uniós intézmények a jövőben gátat szabnak a Natura 2000 területek gazdasági célú hasznosításának. Most a környezetvédelmi biztoshoz fordulok, hogy vizsgálja meg a kormány Natura 2000 területeket érintő beruházási gyakorlatát és akadályozza meg, hogy a Tolnai Duna Orbán Viktor mohó beruházóinak áldozatául essen.

Szél Bernadett    

     Kiadó: Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.