2021. szeptember 20. hétfő

2020. szeptember 24., csütörtök 19:03

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 24., csütörtök (OS) - Koncentráltan figyelünk a betegekre

Miközben a kijelölt kórházakba koncentráljuk a covidos betegeket, a megnövekedett járványügyi feladatok ellátásához szükség van további szakemberek vezénylésére az adott intézményekbe. A járvány dinamikájához igazodva azokból a kórházakból csoportosítunk át orvosokat és ápolókat, amelyek jelenleg nem vesznek részt a fertőzés elleni védekezésben.

Ez a folyamat alkalmazkodást kíván azoktól az intézményektől, amelyek a covidos betegeket fogadják, és azoktól a kórházaktól is, amelyek feladatokat vállalnak át vagy szakembereket kölcsönöznek a súlyos koronavírusos betegek kezelésére.

Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma