OS Országos Sajtószolgálat
2024. február 28. szerda
Ismertető


2020. szeptember 25., péntek 17:47

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 25., péntek (OS) - Közlemény a Trianon 100 – témájú KEP Fórumról az Akadémián

    Az I. szekció előadásai "Trianon a magyar politikai gondolkodás történetében",  "Az I. Világháború utáni párizsi békekonferencia körülményei és a trianoni békediktátum tartalmának lényege", "Apponyi Albert szerepe a párizsi békekonferencián", továbbá a "Magyar revíziós elképzelések Trianon után" címmel szolgáltak az 70 fős közönség érdeklődésére. A Trianoni Békediktátum következményeit, tanulságait elemző II. szekció  levezető elnöke Prof. Kroó Norbert akadémikus, az Európa Mozgalom Magyar Tanácsa elnöke, a KEP alelnöke, az MTA v. alelnöke volt. Itt hangzott el Prof. Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, a Magyar Közgazdasági Társaság Örökös Tiszteletbeli elnöke, a KEP védnöke kiemelkedő fontosságú és aktualitású előadása "Magyarország és a szomszédos országok gazdasága 100 évvel Trianon után" címmel. A szekció tartalmát további érdekes bevezető előadások gazdagították "Írott kulturális örökségünk nagyobb részének határon kívülre kerülése Trianon után", "A politikai, földrajzi gondolkodás – gróf Teleki Pál szellemiségében", "Történelmi emlékhelyeink, örökségünk elhelyezkedése Trianon után", valamint "A Gulag Alapítvány tevékenysége, feladatai, összefüggése Trianonnal" témakörökben. Az előadások után Prof. Marinovich Endre összefoglalta a konferencia fő tanulságait és ismertette a Záróközleményt. (További inf.: www.kepcp.hu )
     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.