OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2020. szeptember 28., hétfő 09:21

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 28., hétfő (OS) - Tb-törvény módosítás: kegyetlen támadás a legszegényebbek ellen

        A kormány feltételekhez köti az életmentést 2021. január elsejétől: megsarcolják azokat, akik sürgősségi egészségügyi ellátást kénytelenek igénybe venni. Azon írásbeli kérdésre, miszerint vannak nagyon szegény emberek, akik a kormány szerint nem érdemelnek életmentő műtétet, a szokásos semmitmondó választ kaptuk az Emberi Erőforrások Minisztériumától. A neoliberális Fidesz-kormány szegényekkel mutatott cinizmusa új szintet lépett, ami az LMP szerint megbocsáthatatlan bűn.
     A tb-törvény módosítása szerint aki nincs biztosítva és nem fizeti az egészségügyi szolgáltatási járulékot, nem látják el ingyen. Tehát ha valaki balesetet szenved, életmentő műtétet kell végezni, akkor a legszegényebbeken is behajtják a pénzt. Különösen kegyetlen ez a törvénymódosítás akkor, amikor a járványhelyzet miatt több százezren vesztették el a munkájukat és kerültek egzisztenciális létbizonytalanságba.

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.