OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. szeptember 28., hétfő 15:08

Dúró Dóra független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 28., hétfő (OS) - A címerrel egészítené ki Magyarország zászlaját a Mi Hazánk

    Alaptörvény-módosító javaslatot nyújtott be Magyarország zászlajának a címerrel való kiegészítése érdekében a Mi Hazánk, amely kifejezi annak a jogfolytonosságnak a megerősítése iránti igényt, amely a jelenkori magyar államot összeköti nemzetünk történelmének legdicsőbb korszakaival.

A történelmi címeres zászlónak kiemelkedő jelentősége volt az önálló jogállam megteremtése során 1848-ban, majd a kiegyezést követően egészen a szovjet megszállásig. 1956-ban a szabadságharc hősei az elnyomó hatalom jelképének eltávolításával az egész világ számára ismertté tették a magyarok zászlaját, kifejezve, hogy ahogyan a haza, úgy a címer sem lehet az idegen megszállóké. A Pesti Srácok helyett is feltehetjük a kérdést: miért ugyanaz a zászlónk van, ami a Magyar Népköztársaság állami zászlaja is volt ’57-től? Ez is szimbolizálja a végre nem hajtott rendszerváltást a Mi Hazánk szerint. Mindezek alapján az Alaptörvény módosítását kezdeményeztem az Országgyűlésben.

Dúró Dóra
a Mi Hazánk elnökhelyettese
     Kiadó: Dúró Dóra független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.