OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. szeptember 30., szerda 00:33

A Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 30., szerda (OS) - Újabb Botrány, kirúgták Rosenfeld Dániel Imrét emelt szintű bibliaoktatót a MAZSISZEM alapító elnökét, Magyarország egyik legkiválóbb zsidó kántorát! MAZSISZEM szervezetünk mély megdöbbenéssel értesült arról, hogy vezetőnket "csupán" azért rúgta ki a Mazsihisz azonnali hatállyal aug. 31.-vel, mert megadta egy kisállatnak a végtisztességet azzal, hogy eltemette és elmondott egy gyászimát és gyászbeszédet. Családtagnak számított, ezért érezte fontosnak és tett eleget a közös kérésnek.

    Rosenfeld Dániel kántor úr szerint eltávolításának hátterében többek között az is állhat, hogy ő a Magyar - Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM) civil társadalmi szervezet alapító elnöke, a Mazsihisztől független, mely évente főként történelmi megemlékezéseket is tart pl. az 1848-as események. Jó kapcsolatot ápol a Kormány egyes szegmenseivel, közös rendezvényeket valósít meg a Honvédelmi Minisztériummal. Rendezvényeink fővédnöke gyakran volt a HM minisztere vagy éppen a korábbi főpolgármester úr, melyet a Mazsihisz nem nézett jó szemmel és lehetősége szerint bojkottálta is azt.
2017-ben szervezetünk beterjesztett a HM-felé egy ún. "tábori kántor" státusz létrehozásáról szóló dokumentumot. A pozíció élére Rosenfeld Dániel Imre kántort javasolta, alátámasztva történészek és magas állami tisztségviselők ajánlásaival. Miután a HM állásfoglalást kért a Tábori Rabbinátus 2 vezetőjétől az EMIH támogatta, viszont a Mazsihiszt képviselő tábori rabbi ellenségesen állt a kezdeményezéshez.
     Kiadó: Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.