OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. szeptember 30., szerda 15:58

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 30., szerda (OS) - Vékás Sándor: Mentsük meg közösen a magyar demokrácia utolsó bástyáit!

    Az önkormányzatok napja alkalmából Vékás Sándor a Liberálisok budapesti elnöke, és Szabadai Viktor a párt Pest megyei elnöke kezdeményezi az önkormányzatiság megmentését és annak megújítását.
A rendszerváltás törvényalkotói a demokrácia megszilárdítása és hatékonysága érdekében az önkormányzatoknak nagy szerepet szántak, amelyek a kulturális és gazdasági fejlődés helyi motorjaiként működhettek volna. Mára, elsősorban a kormánypártoknak hála az önkormányzatiság nem hogy kiteljesedett, hanem kiüresedett. A jelenlegi hatalom a forrásmegvonásokon túl a falvak, városok, megyék mozgásterét a minimálisra szűkítette, és elvette a kórházakat, okmányirodákat, iskolákat, de úgy, hogy ezek fenntartásának költségei továbbra is a helyieket terheli.
A 2019-es ellenzéki győzelem megmutatta ugyan, hogy rengeteg embernek elege van a Fidesz szabadságellenes, korrupt politikájából, de ennek ellenére a hatalom ahelyett, hogy a fejéhez kapott volna, inkább a fegyveréhez nyúlt. Ennek hatására ma a válsághelyzetre hivatkozva elvonták a fő bevételnek számító iparűzési adót, idegenforgalmi adót, gépjárműadót és folyamatosan kilátásba helyeznek újabb és újabb forrás- és hatáskörmegvonásokat. Időről időre felmerül a választott tisztségviselők és testületek helytartókra való lecserélése, és ezzel a pártállami függés totálissá tétele is.
    
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.