OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. október 1., csütörtök 15:17

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. október 1., csütörtök (OS) - A DK képviselői nem szavazták meg Tarlós István díszpolgárságát

    Bár a Fővárosi Közgyűlés úgy döntött, hogy Demszky Gábor mellett Tarlós István is Budapest díszpolgárává válik, ez a döntés korántsem volt egyhangú. Szilárd elvi meggyőződésünkből sem én, sem a DK kerületi polgármesterei nem szavaztuk meg Tarlós István díszpolgári címét. Nem értünk egyet azzal, hogy egy olyan volt főpolgármester budapesti díszpolgár legyen, aki 9 éven át nem a budapesti polgárokat, hanem a hatalmat szolgálta; akinek a vezetése alatt a felére csökkent a Főváros költségvetése; aki kiszolgáltatta Budapestet a kormányzati korrupció csillapíthatatlan étvágyának. Éppen azért nem értünk egyet Tarlós István díszpolgárságával, amiért a fővárosi polgárok tavaly októberben leváltották Budapest éléről. Tetteiért nem jár sem dicséret, sem kitüntetés.

Gy. Németh Erzsébet
A DK fővárosi frakciócsoportjának vezetője

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.