OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. október 9., péntek 13:01

A WHO Magyarországi Irodájának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. október 9., péntek (OS) - MENTÁLIS EGÉSZSÉG VILÁGNAPJA, 2020 OKTÓBER 10.- Magyarországon a WHO Magyarországi Irodája számos kezdeményezéssel, könyvvel segíti a gyermekek és felnőttek lelki egészségének a karbantartását.

    A "Te vagy az én hősöm" című gyerekeknek szóló könyv célja, hogy segítsen kezelni a Covid-19 járvány hatásait. Ezenkívül a napjainkban jelent meg magyarul a WHO stresszkezelési útmutatója, a "Stressz idején tegyük azt, ami számít" című illusztrációkat tartalmazó kiadvány a könyvhöz tartozó magyar hanganyaggal együtt.
A WHO Magyarországi Irodája támogatta a Magyar Pszichiátriai Társaság által rendezett nemzetközi webináriumot.  Dr. Ledia Lazeri, a WHO Magyarországi Irodájának vezetője a WHO új felmérését ismertette, amely szerint a Covid-19 az országok 93%-ban félbeszakította vagy leállította mentálhigiénés szolgáltatásokat. "A koronavírus járvány okozta nehézségekre úgy is lehet tekinteni, mint egy új lehetőségre, amely előkészíti és megteremti a mentális betegségek innovatív kezelését, előrelépést jelent a megelőzés kérdésében, hiszen a mentális egészség alapvető jogunk"- hangsúlyozta Dr. Lazeri.
     Kiadó: WHO Magyarországi Iroda

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.