OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. október 9., péntek 13:45

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. október 9., péntek (OS) - Arra kérik az orvosokat egy levélben, hogy többször is használják az egyszer használható FFP2 maszkokat, mert továbbra sem kaptak eleget a kormánytól

    Az elmúlt napokban egy olyan levél került a birtokunkba, amelyben az orvosi egyetem egyik szervezeti egységének vezetője arra kéri a kollégáit, hogy többször is használják az egyszer használatos FFP2 maszkokat.

Hogy mely szervezeti egységről és vezetőjéről van szó, az érintettek védelmében kitakartuk, hiszen a kormány soha nem a problémák megoldásával foglalkozik, hanem azoknak a megbüntetésével, akik miatt az igazság kiderül. A levélben a vezető úgy fogalmaz: “mindenkit arra kérek, hogy hacsak nem vesz magának ilyen maszkokat, akkor egyelőre ne dobja el minden nap, hanem cserélgesse a maszkokat, s 2 nap pihentetés után ugyanazt a maszkot ismét használhatja". Azokról a maszkokról van szó, amelyeket még egy napig sem lehet biztonságosan használni, mindössze 4 órán át jelentenek védelmet a viselőjének.

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul az ügyben Kásler Miklóshoz, hogy megtudja, ki ezért a felelős. Mit csináltak az elmúlt fél évben, ha ezt a végtelenül egyszerű feladatot sem sikerült megoldani? Mit értett azon a kormány, hogy felkészült a második hullámra, ha még erre, a gyakorlatilag nulladik lépésre is alkalmatlan volt? A DK azonnali magyarázatot vár az ügyben a kormánytól!

Kálmán Olga

A DK elnökségi tagja
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.