OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. október 9., péntek 17:36

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. október 9., péntek (OS) - Reptér is kéne a magánrepülőhöz - Orbán oligarchái húznának hasznot a válságból

    A Bloomberg tudta meg, hogy Orbán Viktor környezetéből vételi ajánlat érkezett a járvány miatt idén rosszul teljesítő Liszt Ferenc Nemzetköri Repülőtérre. A miniszterelnök nyilván örülne, ha végre "saját" reptere is lenne a magánrepülőkhöz, amiket rendszeresen használ. Ez már a sokadik alkalom, hogy azt látjuk, a kormány kifejezetten azért nem kezeli a válságot, hogy oligarchái hasznot húzzanak belőle: a gyenge forinton a Matolcsy György vezette jegybank keresett milliárdokat, a légi közlekedést súlyosan érintő válság miatt a repülőtér is Orbán-közeli kezekbe kerülne, és ki tudja, hol van a sor vége.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy Orbán Viktor és kormánya azért nem kezelik a válságot, hogy a fideszes oligarchák hasznot húzhassanak belőle. Mi lesz a következő? Állami segítség nélkül maradt, csőd szélén álló magyar vállalkozásokat vásárol majd fel Mészáros Lőrinc? Állami segítség és munka nélkül maradt édesapák és édesanyák adják majd el az otthonaikat a fideszes elitnek? A DK szerint nem ezt érdemeljük sem magyar, sem európai polgárként, mert ami történik, az az ország elárulásával egyenlő.

Barkóczi Balázs
A DK szóvivője

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.