OS Országos Sajtószolgálat
2020. október 21. szerda
Ismertető


2020. október 10., szombat 08:51

Az Élőlánc Magyarországért közleménye
    Budapest, 2020. október 10., szombat (OS) -

    Élőlánc 15
15 éve pártot alapítottunk Élőlánc Magyarországért néven az ökopolitika képviseletére Budapesten az A38-as hajón. Kalandos utat jártunk be az elmúlt 15 év alatt. Mindvégig az Alapító okiratunkban megfogalmazott célok érdekében tevékenykedtünk, ehhez kerestünk, és találtunk szövetségeseket, barátokat, támogatókat.
Idézet az alapító okiratból: " A párt … mindent megtesz annak érdekében, hogy a politikai döntéshozatalban, és a végrehajtásban megjelenjék, és uralkodóvá váljék a jelen és a jövő nemzedékekért felelős, rendszerszemléletű, a hosszú távú hatásokat és célokat figyelembe vevő szemléletmód. Célja az ökopolitikai értékek minél hatékonyabb érvényesítése és minél szélesebb körben való megismertetése."
Jelentős erőfeszítéseket tettünk a magyar mezőgazdaság  GMO mentesen tartásáért, fontos szerepünk volt a Tápiószelei "Génbank" megmentésében, a Bakonyi Vasútért harcolók támogatásában, a Budakeszi Tőzeglápért vívott harcban. Kiemelt témaként foglalkozunk az állami földek, a családi gazdaságok, és a vidék ügyével. Természeti értékeink védelme a fenntarthatóság alapja – ezen a területen is kiváló tudósaink vannak.
2010-ben Politikai Vitairatban fogalmaztuk meg programunkat, melyet minden párt rendelkezésére bocsátottunk. (http://www.elolanc.hu/index.php/politikaivitairat2010)
Az alábbi film egy sikeres 2006-os  akciónkat örökíti meg.
https://youtu.be/Xthiutlb9L8
A Bakonyi Vasútért vívott harcot a helyiek megnyerték, a vasút ma is él… http://bakonyvasut.eu/
     Kiadó: Élőlánc Magyarországért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.