OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2020. október 11., vasárnap 10:31

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2020. október 11., vasárnap (OS) - Vegyék vissza Dúró Dóra olvasójegyét!

        A Liberálisok arra kérik Kövér Lászlót, hogy függessze fel Dúró Dóra képviselő látogatási és kölcsönzési jogát az Országgyűlési Könyvtárban.
     Mint ismert, a több mint 700.000 kötetes gyűjtemény a magyar parlamenti dokumentumok legteljesebb gyűjteménye, emellett az ENSZ letéti könyvtáraként is funkcionál és nem utolsó sorban fontos, ritkán fellelhető műveknek is otthont ad. Egy itteni szándékos rongálás szinte felbecsülhetetlen mértékű károkat okozna. Csak belegondolni is borzasztó abba, ha Dúró Dóra képviselő véletlenül itt találkozna Szapphó Leszbosz szigetén írt szerelmi lírájával - egy Babits Mihály fordította példány ugyanis megtalálható a gyűjteményben - majd ettől újra "idegállapotba" kerülne és rögtönzött háborút hirdetne a veszedelmes antik irodalom ellen.
     Fontos előrelépés lenne, ha a parlament elnöke - kapcsolódva a mai Coming Out Day-hez, azaz az Előbújás napjához - elvenné a Mi Hazánk politikusától az olvasójegyét, és beíratná inkább egy érzékenyítő tréningre, ezzel védelmet nyújtana a könyvtárnak és az egyetemes kultúrának, a magát nemzeti konzervatívnak valló, de valójában minden polgári értékkel szembemenő, kirekesztő képviselővel szemben.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.