OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. október 12., hétfő 10:56

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. október 12., hétfő (OS) - A Fidesz már a lakosság környezettudatosságát is bünteti

        Változtat a kormány a lakossági napelem rendszerek áramelszámolásán. Eddig ha egy család annyi áramot használt, mint amennyit megtermelt, akkor nem kellett villanyszámlát fizetni. 2023 végén ugyanakkor jön a bruttóelszámolás és ha a napelem rendszerrel termelt áramot olcsóbban veszi át a szolgáltató, a felhasznált energia különbözetét, napelem ide vagy oda, ki kell fizetni.
     A DK szerint felháborító, hogy a kormány aljas számítási trükkel akadályozza meg, hogy megérje napelemet telepíteni. A mostani intézkedés arról szól, hogy Orbánék akkor is pénzt akarnak legombolni a családoktól, ha azok megújuló energiát használnak. Vagyis most már a lakossági környezettudatosságot is elkezdik büntetni. A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy ilyen aljas matematikai zsonglőrködéssel ne akadályozzák a lakosság klímavédelmi törekvéseit. Ha a kormánynak nem fontos a környezetünk jövője, legalább ne gáncsolja el azokat, akik aktívan tesznek a klímaváltozás ellen.

Rónai Sándor
A Demokratikus Koalíció EP-képviselője, az Európai Parlament Környezetvédelmi Bizottságának tagja

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.