OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. október 12., hétfő 14:01

Az Orvosegyetemek Szakszervezeti Szövetségének közleménye
    Budapest, 2020. október 12., hétfő (OS) - Az OSZSZ csatlakozik a MOSZ felhíváshoz

        Az Orvosegyetemek Szakszervezeti Szövetsége (OSZSZ) csatlakozik a Magyar Orvosok Szakszervezetének felhíváshoz, és részt kíván venni egy széleskörű ágazati összefogásban, hiszen számunkra is elfogadhatatlan az Egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény több eleme, és az, hogy a törvényt az érintettek, az érdekképviseletek bevonása nélkül alkották meg. Ahogy már Áder János köztársasági elnöknek is megírt levelünkben kifejtettük, a hálapénz intézményének megszüntetésével és az orvosi bérek emelésével egyetértünk, azonban elutasítjuk, hogy az egészségügyi- és egészségügyben dolgozókra a fegyveres erők szolgálati jogviszonyához hasonló törvény vonatkozzon. A törvény életbe lépése mind az ellátók, mind a betegek számára bizonytalanságot és a hátrányos helyzeteket eredményezhet. Az OSZSZ természetes szövetségesének tekinti a Magyar Orvosok Szakszervezetét, hiszen együttműködésünk hosszú évekre tekint vissza. Az OSZSZ is kéri azokat az ágazati szakmai és érdekvédelmi szervezeteket, akik fontosnak érzik a tagságuk és az ágazatban dolgozó munkavállalók érdekeinek védelmét, csatlakozzon az összefogáshoz.

     Kiadó: Orvosegyetemek Szakszervezeti Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.