OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. október 13., kedd 09:59

Az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület közleménye (2.rész)
    Budapest, 2020. október 13., kedd (OS) - A mellrák másik oldala: Az áttétes mellrák napja – október 13.

        Áttétes mellrák akkor alakul ki, ha a daganat megjelenik távoli szervekben, ezek leggyakrabban a máj, tüdő, a csontok, és az agy. Ebben az esetben a kezelés már nem a kiújulás és az áttétek kialakulásának megakadályozását célozza, hanem az elsődleges feladat a betegség megállítása, lassítása. Ez az állapot orvosi szempontból jelenleg nem gyógyítható, de az orvostudomány gyors fejlődésének, és az egyre hatékonyabb készítményeknek köszönhetően ma már jól kezelhető, krónikus betegséggé szelídíthető, amivel a betegek akár évekig, évtizedekig élhetnek még minőségi, boldog életet családjuk, barátaik körében. Ma már a betegség nem egyenlő a halálos ítélettel. Számos  kezelési lehetőség áll az orvosok rendelkezésére, amit bevethetnek, hogy betegeiknek minél hosszabb, minőségi életet adhassanak.
     Miért fontos, hogy beszéljünk róla? Mert sajnos a szűréseken való alacsony részvételnek, az orvos felkeresésének, a halogatásának legnagyobb oka a félelem. Félelem a diagnózistól, és attól, hogy ez a halált jelenti, amiben nagyon nagy szerepe van a félrevezető, rossz információknak és a tévhiteknek. Fontos róla beszélni, mert a minél több információ az egyetlen, ami segíthet a félelmek ledöntésében és abban, hogy minél többen meggyógyulhassanak, és minél többen élhessenek.

     Kiadó: Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.