OS Országos Sajtószolgálat
2020. október 22. csütörtök
Ismertető


2020. október 14., szerda 15:26

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2020. október 14., szerda (OS) - Káslerrel együtt a csúcsminisztériumi rendszer is megbukott – önálló egészségügyi minisztériumra van szükség!

    Mindent elmond Kásler Miklós miniszteri alkalmasságáról, hogy még az orvosi múltja ellenére is elvették tőle már az egészségügy irányítását is, hiszen a szakmai szervezetek képviselői már a belügyminiszterhez járnak egyeztetni. Kásler a kinevezése óta folyamatosan bebizonyítja, hogy a rá bízott területek, mint a közoktatás, a kultúra és a szociális ügyek egyikéhez sem ért, most azonban elérte a miniszteri pályafutása mélypontját azzal, hogy már a sajátjai is úgy ítélik meg, hogy még a saját szakmájának területét sem képes kezelni.

Kásler bukása egyben azt is bebizonyítja, hogy az orbáni elképzelés, az egy ember által irányított csúcsminisztériumi rendszer a gyakorlatban is megbukott.

Az MSZP szerint az egészségügynek kiemelt prioritássá kell válnia, hiszen csak akkor biztosítható a gyógyulás esélye mindenki számára, ha van elegendő orvos, ápoló és eszköz, ha rendelkezésre áll a tisztességes fizetésre, a szükséges eszközök beszerzésére való pénz, és akkor, ha az ellátás szakszerű megszervezéséért önálló és kompetens kormánytag felel.

Így lehet biztosítani a megfelelő és biztonságos ellátást mindenki számára.

MSZP

Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő


     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.